Van ondernemer naar manager: Loslaten en delegeren

Jouw bedrijf is de start-up fase voorbij, het bedrijf groeit en krijgt meer mensen in dienst. Je moet als ondernemer(s) de overgang maken naar manager, hoe doe je dat? En is het wijsheid dat de ondernemer ook de manager is?

Structuur in het (team) werk

De volgende vragen komen dan naar voren: Hoe breng ik een goede structuur in het (team)werk? Hoe kan ik mijzelf ervan verzekeren dat het werk van anderen gebeurt zoals ik het wil of zie? Hoe blijft de ondernemer ook ondernemer en in zijn kracht? Ad hoc problemen moeten opgelost, dat kan een ondernemer goed. Maar je hebt nu toch mensen in dienst? Die zouden dat toch moeten doen? Waarom zit ik hier nog ‘s avonds uren te draaien? Waarom vragen mijn medewerkers mij toch altijd naar de oplossing?

Kortom allemaal vragen die een ondernemer in groei zich afvraagt als het goed loopt. De oplossing is werken naar een zelfstandig opererend team.

Zelfstandig opererend team.

Blok een halve dag in je agenda en zet de volgende 5 Stappen naar een zelfstanding opererend bedrijf;

  1. Wat is mijn ambitie en de doelen die daarbij horen?
  2. Hoe ga ik mijn doelen bereiken?
  3. Wat zijn middelen die ik al in huis heb om mijn doelen te bereiken?
  4. Wat mis ik nog; waar moet aan gewerkt worden?
  5. Stel een duidelijk Actie Plan op om je doel te bereiken.

Hulp nodig om naar een zelfstandig opererend team te gaan?

Hulp nodig bij deze 5 stappen; Maak gebruik van ons Organisatie Advies Pakket.

Meer artikelen