Mensen in dienst

Je groeit en krijgt mensen in dienst of verzamelt een aantal zzp-ers om je heen.

Hoe zorg je dat de basis hiervoor goed is? Met een ‘goed geregelde basis’ kun je weer verder bouwen.

Wat is dat een goede basis voor mijn werknemers?

  • Het contract. De papieren moeten goed voor elkaar zijn, heb je de juiste juridische vorm? Een stage contract, arbeidscontract, ZZP overeenkomst? Hoeveel uren gaat iemand voor mij werken? Een contract –welke vorm dan ook- moet goed in elkaar zitten. Dan zijn in ieder geval de randvoorwaarden duidelijk. Maar hoe ziet een goed contract eruit? Templates zijn op internet te vinden, maar de kracht zit hem in de fine-tuning. Zorg ervoor dat je bedrijfsbelang goed behartigd wordt. Proeftermijn, concurrentiebeding en opzegtermijn zijn hierin cruciaal. Maar ook de duur van het contract.
  • Loon en betalen. Welk loon is marktconform? Wanneer en hoe betaal ik uit? Is er een cao van toepassing? In ieder geval betaal op tijd en conform afspraak dat is basisregel nummer 1. Dit kun je met een goede accountant regelen. Maar groei je verder of wellicht internationaal? Dan heb je een payrol bedrijf nodig, die loonstroken maakt en berekeningen maakt voor premies.
  • Verzekering en Pensioen. Dat is taaie kost. Waarvoor moet ik mij en mijn medewerkers verzekeren? Wat is WIA WAO AOW WGA en pensioen? Moet ik hier iets mee als ik een goede werkgever wil zijn.

Kun je hulp gebruiken met bovenstaand? Ons ‘goed geregelde basis’ pakket regelt het voor je.

Meer artikelen