Slim investeren, hoe behoud je jouw goede mensen?

Investeren in jouw talenten en mensen in de koelkast gezet? Pak het weer op, juist om je goede mensen te behouden. Met hulp van de SLIM-subsidie kun je toch je blijven investeren in je mensen en hr-processen. 80 % van de kosten kun je vergoed krijgen middels de SLIM subsidie.

Waarvoor kun je de SLIM subsidie gebruiken?  

Voor het ontwikkelen van een “Talent Management Methode” ofwel ontwikkelplan. Wat dat is? Een methode -of stappenplan- om inzichtelijk te krijgen hoe je jouw team kan ontwikkelen. In één overzicht krijgt je inzichtelijk hoe je jouw team kunt ondersteunen om persoonlijke én bedrijfsdoelstellingen te halen. Met een praktijkvoorbeeld licht ik in 3 stappen toe hoe dat in zijn werk gaat.

Een Talent Management Methode ontwikkelen in 3 stappen 

  1. Je brengt in kaart wat de kwaliteiten en ontwikkel punten van jouw team en elk individu zijn. Zo krijg je inzichtelijk welk team en welk individu zich op welk gebied nog verder kan ontwikkelen. Dat is helemaal niet ingewikkeld en een ‘lean-and-mean’ excel sheet met de juiste input kan al veel inzicht geven.
  1. Heb je eenmaal de ontwikkel punten van jouw team en de teamleden goed in kaart? Dan is stap 2 daar concrete leer- of ontwikkel acties achter zetten. Bijvoorbeeld wie welke vaardigheden met ‘learning-on-the-job’ gaat ontwikkelen. Bij elkaar heet dit een ontwikkelplan. Groot misverstand is dat ontwikkelen alleen middels (dure) trainingen kan. 80 % van het leren gebeurt ‘on-the-job’, gewoon door je werk te doen en op de juist manier uitgedaagd te worden.
  1. Dan de opvolging van stap 1 en stap 2. Managers hebben een sleutelrol in de ontwikkeling van hun teamleden. Je wilt dus vastleggen hoe ze dat ontwikkelplan op teamniveau en per individu ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Welke gesprekken hou je wanneer en wat bespreek je dan precies? Hoe geef je goede feedback? Hoe meet je dat een ‘ontwikkel-actie’ tot het gewenste resultaat leidt?

Leuk zo’n methode, maar wat levert het op?
Door deze 3 stappen consequent toe te passen binnen jouw bedrijf, krijg je jouw team op het niveau om wél jouw groeiambities en doelstellingen te halen. Een goed ontwikkelplan staat altijd in het teken van het behalen van bedrijfsdoelstellingen en ambities. En is daarnaast gunstig voor het werkplezier én je uitstraling als werkgever.

Hoeveel kost zo’n project en hoeveel subsidie krijg ik?  
Bovenstaand traject kost rond de 6000 euro (ex BTW). De subsidie die je kan aanvragen is voor 80% daarvan, dus zeg maar 4800 euro (ex BTW). Dat is voor jouw bedrijf misschien net het zetje in de rug wat je nodig hebt. Toch mooi meegenomen.

In Corona tijd ook? We kunnen onze tijd en energie wel voor andere dingen gebruiken!

Juist nu zou ik zeggen, bovenstaand kan heel goed digitaal en online. En de kosten zijn op deze manier minimaal. Juist nu loont investeren in talent, om mensen verbonden te houden en resultaten te behalen. Het mooie is dat er gedurende het jaar verschillende subsidierondes zijn. Ik werk met een subsidie advies bureau die ook nog eens de subsidie aanvraag voor je invult. Handig toch?

Mail naar; anke@hrwizard.nl om een begin te maken! Bij elke stap begeleid ik je graag.

Meer artikelen