Weer iemand die minder wil werken?

Staat er weer iemand in je kantoor om minder te werken? Of die op sabbatical wil? Je kan er niet meer omheen, het ‘werken waar en wanneer ik wil’ staat hoog op de lijst. De millenials en generatie Z op de arbeidsmarkt en dus in jouw bedrijf. En deze generaties hebben hele anderen behoeften en prioriteiten in het zoeken van werk.

Uit het onderzoek ‘’The Deloitte Millenial Survey 2021’’bleek dat millenials vooral behoefte hebben aan flexibiliteit en een goede werk-privé balans. Je kan maar beter inspelen op deze behoeften en kijken naar de win-win.

Win-win

De Coronapandemie heeft ons laten zien dat het niet alleen mogelijk is, maar dat het ook veel voordelen heeft. En niet alleen voor de werknemer, ook voor jou!

  1. Je wordt een aantrekkelijke werkgever

Nu je weet dat steeds meer mensen op zoek zijn naar flexibiliteit in hun werk, kun je als je hierop inspeelt, veel aantrekkelijker zijn. Het wordt daardoor veel makkelijker om talenten aan te trekken en je huidige mensen te behouden. Een mooie oplossing dus voor binding en behoud.

  1. De productiviteit van je team gaat omhoog

Onderzoek heeft aangetoond dat flexibel werken kan leiden tot een hogere productiviteit en betere werkprestaties. Werknemers hebben vaak meer controle over hun werk en kunnen hun werk beter afstemmen op hun persoonlijke behoeften. Dit kan leiden tot meer tevredenheid en betrokkenheid bij het werk.

  1. De work-live balance verbetert

Als jouw bedrijf aansluit bij de behoeften van je werknemers, dan werken ze met veel plezier voor je. Uiteraard draagt dit ook bij aan hoe ze zich voelen. Doordat je de flexibiliteit geeft, wordt het makkelijker om een goede werk-privé balans te hebben. Met als positief resultaat dat ze minder snel zullen uitvallen voor (langdurige) ziekte.

  1. Je kosten gaan omlaag

Het flexibel werken kan je kostenbesparingen opleveren, omdat je minder kosten maakt voor kantoorruimte en apparatuur. Als jij je talenten weet je behouden heb je minder personeelsverloop en dus minder kosten voor werving en opleiding van nieuwe medewerkers. En uiteraard ook de verminderde kosten voor verzuim, nu flexibel werken bijdraagt aan de well-being van je mensen.

Hoe geef je flexibiliteit?

Wil of moet jij er ook wat mee? Maar binnen jouw grenzen en wat past bij jouw bedrijf? Stay-tuned, op de site deel ik verschillende manier om flexibiliteit aan je team te geven.

Nu al vragen of wil je (vrijblijvend) met mij kijken wat er mogelijk is? Stuur een mailtje naar anke@hrwizard.nl of een DM, ik spreek je graag!

 

Meer artikelen