Start-up zoekt nieuwe collega!

Sinds een maand heb ik contact met Wessel van Keesmakers. Keesmakers bestaat 8 jaar en maakt een heerlijke variant op kaas, waarbij de melkvetten vervangen worden door plantaardige oliën. Met een team van 8 maken ze een mooie groei door. Tijdens een kort gesprek deelt Wessel zijn uitdaging met mij.

Part-time operationele ondersteuning

Hij zoekt part-time operationele ondersteuning voor zijn afdeling, zodat hij zich kan richten op de groei. Keesmakers groeit namelijk hard, hij is verantwoordelijk voor de logistiek. De logistiek wil hij graag naar een volgend niveau brengen, alleen blijft hij hangen in de operatie. En die moet dus bij hem weg. Juist in deze fase is het belangrijk dat hij zich kan richten op de strategie. Stagiaires blijven te kort om echt een slag te kunnen maken, er moet structureel iets gebeuren. “Kun jij die vacature voor mij vullen?” Hij zoekt een headhunter.

Een headhunter of een wervende vacature tekst?

“Waarom wil je dat uitbesteden aan een headhunter, dat kost je harstikke veel geld” vraag ik hem. Wessel deelt met mij zijn obstakels. “Wie past er nou part-time in een kleine organisatie als van ons? En ook nog passend bij het DNA van Kees makers? Hoe maak ik een pakkende vacature tekst die goed uitlegt wie wij zijn? En de arbeidsmarkt is al zo gespannen, dat gaat me nooit op eigen kracht lukken!”

Totaal verbaasd denk ik juist bij de vacature de andere kant op dit is een prachtige baan ‘most wanted’  in de arbeids markt. Waarom? 1. Een groeiend en jong team 2. Verantwoord (en lekker!) product 3. Part-time baan. 4. Een sprekend bedrijf als Keesmakers. Wil je het nog mooier hebben?

Krijg HR magie eens in de twee maanden in je inbox. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Tips and tricks voor werving

Ik deel een paar tips and tricks om de vacature op eigen kracht te vullen. Een week later een telefoontje, meer dan 60 CV’s ontvangen. Dus ja dat ging nu wel lukken.

HR Tools voor Start-ups en Scale-ups

Daarom vind ik het zo leuk om met start-ups en scale-ups te werken. Het is een combinatie van de juiste effectieve HR tools aanreiken en werken aan de mindset van managers. Ze uit hun operatie omhoog trekken en samen  sterke teams bouwen, met de juiste mensen. Dat is niet alleen simpelweg ‘zeggen hoe het moet’. Het begint tussen de oren, de ondernemers ‘mind-set’ ombuigen naar de volgende fase. En dan verzamel je echt wel de beste mensen om je heen om verder te groeien.

Nieuwsgierig naar hoe ik jou en je bedrijf kan ondersteunen in groei? Mail naar anke@hrwizard.nl of PM mij en plan –net als Wessel- een vrijblijvend HR gesprek in.

Meer artikelen